X

Bursa Merkez İlçeleri

Bursa’nın İlçeleri;

Osmangazi
Nilüfer
Büyükorhan
Yıldırım
Gemlik
Gürsu
Harmancık
İnegöl
İznik
Karacabey
Keles
Kestel
Mudanya
Mustafakemalpaşa
Orhaneli
Orhangazi
Yenişehir

Bursa’nın merkez ilçeleri;

Osmangazi
Yıldırım
Nilüfer

Merkez ilçelerden Osmangazi Bursa’nın Uludağ’ın eteklerinde bulunan ilçesidir. Uludağ üzerinde birçok köyü de içinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra tarihi değeri olan bir çok yapı han cami vs. bu ilçede bulunmaktadır. Ünlü Bursa Ulu Cami, Tophane, Koza Han, Pirinç Han, İpek Han, 1. Murat Camii, Muradiye Camii bunlardan en önemlileridir. Ulaşımda bilinmesi gereken noktalardan birisi olan Santral Garaj’da bu ilçemizdedir. Gezip görebileceğiniz YKM, Zafer Plaza ve bunun gibi alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Yeşil parkları ve oyun alanlarıyla ün salmış Bursa Kültürpark da Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır.

Nilüfer Bursa merkezin batı kısmında kalan son yıllarda yapılanmanın arttığı ilçedir. Adını Nilüfer Çayı’ndan alır. Carrefour alışveriş merkezi, Uludağ Üniversitesi bu ilçededir. Yapılanması son yıllarda daha da arttığı için diğer ilçelere göre daha düzenlidir.

Yıldırım ilçesi Bursa’nın Nilüfer ve Osmangazi ile birlikte diğer bir merkez ilçesidir. Merkezin doğu kısmında bulunur. Osmangazi ile Setbaşı deresinde ayrılırlar. Bir çok tarihi mekana sahiptir. Bunların en önemlileri dünyaya çinileri ve yapısı ile ün salmış olan Yeşil Türbe’dir. Yeşil Türbe’ye yürüme mesafesi yakınlığında Emirsultan Camii bulunmaktadır. Yıldırım Camii de Yıldırım ilçesindedir. Son zamanlarda gündemde Kınalı Kar adıyla yer etmiş olan Cumalıkızık nerededir denilirse Cumalıkızık da Yıldırım ilçesindedir.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar