X

Bursa’da En İyi İskenderi Yiyebileceğiniz 5 Mekan

Bursa’ya gelenler için yapılmadan dönülmeyecek şeylerin baş sıralarında gelir iskender kebap yemek. Peki ama Bursa’ya geldiniz, iskender yemeye karar verdiniz, gelmişken iskenderi kötü yapan bir yerde yemek istemezsiniz. Sizler için iskenderi en iyi yapan 5 mekanı derledik.

Bu derlemenin bilimsel bi kanıtı yoktur, kişisel zevkler ve tercihlere göre herkesin beğenileri farklılık gösterebilir. Bu derlemeyi yaparken Bursalıların ve Bursa dışından gelmiş lezzet düşkünlerinin fikirlerini de değerlendirdik.

İşte bütün bunlara göre derlediğimiz en iyi 5 iskender mekanı;

1- Cemal & Cemil Usta

Bursalıların ve Bursa dışından gelmişlerin iskender için ilk favori mekanı Cemal Cemil Usta. Burası Uludağ Kebapçısı olarak da biliniyor. Ayrıca İstanbul Ataşehir’de de şubeleri bulunmakta.

Bursa’ya geldiğinizde iskender yemek istiyorsanız birinci tercihiniz Cemal Cemil Usta olmalı. Yalnız gitmeden bir şeyi göz önünde bulundurmakta fayda var; burada ummadığınız bir sıra ile karşılaşabilir ve tahmininizden fazla bekleyebilirsiniz. Ama iskender önünüze geldiğinde bu süreyi beklediğinize pişman olmayacaksınız.

Cemal Cemil Usta Nerede?

Cemal Cemil Usta Kent Meydanında AVM karşısındaki bir ara sokakta. Tam adresi: Ulu Mah. 16. Şirin Sok. No:12 Osmangazi

2- Bursa Kebapçısı

Bursa Kebapçısı lezzetin yanında bahçeli güzel bir yerde iskender keyfimi yapayım diye düşünenler için ideal bir yer. Lezzetine hayran kalacağınız iskenderin yanında bahçesi ile size hoş ve huzurlu bir ortam da sunuyor.

Bursa Kebapçısı Nerede?

Bursa Kebapçısı Tophane’ye çıkarken hemen sağda kalıyor. Tam adresi: Osmangazi Mah. 2. Osman Gazi Cad. No:32 Osmangazi

3- İskender Korupark

Burası ilk iskender mekanı olmasa da İskenderi ilk bulan ve İskender adını veren yerin bir şubesi. AVM’ye gitmeniz gerekiyor ve bu arada vaktinizi muhteşem Bursa lezzetini tadarak değerlendirmek istiyorsanız Korupark’taki İskender sizi bekliyor.

İskender Korupark Nerede?

İskender Korupark AVM içerisinde bulunmakta. Tam adresi: Mudanya Caddesi No:2 Organize Sanayii Karşısı

4- Kebapçı Hüseyin Usta

Kebapçı Hüseyin Usta ilk anlattığımız 3 kebapçıya göre daha yeni bir mekan. Yeni dediysek 35 yıldır bu işi yapıyor, kalitesini ve lezzetini kanıtlamış durumda.

Kebapçı Hüseyin Usta Nerede

Kebapçı Hüseyin Usta Tuzpazarı’nda Bursa merkezi Heykel’den yürüme mesafesi ile ulaşabileceğiniz bir konumda. Tam adresi: Alacamescit Mah. Tuzpazarı Sok. No:16/B Osmangazi

5- Kebapçı Tamer

Hep eski tarihi klasik mekanları anlattık yok mu daha yeni ve lezzetli bir yer bu iskenderi yiyebileceğimiz derseniz sizin için Kebapçı Tamer var. Kebapçı Tamer klasikleşmiş mekanların dışında iskenderin lezzetine vararak yiyebilceğiniz bir mekan

Kebapçı Tamer Nerede?

Kebapçı Tamer Bursa’nın parlayan yeri FSM’nin arka caddesinde. Tam adresi: İhsaniye Mah. Barboros Cad. Can Sok. No:8/D Nilüfer

 

Bizim anlattıklarımızın haricinde iskenderi lezzetine vararak yiyebileceğimiz yerler biliyorsanız lütfen yorum olarak ekleyin. Listemizi geniş tutalım.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar