X

Uludağ’da Turizm

Marmara Bölgesinde Bursa ili sınırları içinde yer alan 2543 m yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporlarının merkezi olan Uludağ kuzeybatı – güneydoğu doğrultusunda uzanır. Uludağ’ın uzunluğu 40 km’yi bulur. Genişliği ise 15 – 20 km’dir. Uludağ toplu ve heybetli bir görünüme sahiptir. Bursa’ya bakan yamaç kısımları kademeli, Orhaneli’ ye bakan tarafları düzdür.  Bölgenin en yüksek deposu Uludağ Tepesi’dir. Bunun yanında Zirvetepe, Çobankaya ve Bakacak Tepe yükseltileri bulunmaktadır. Teleferik ise Kadıyayla ve Kadıyayla-Sarılan mesafeleri arasında gidip gelir.

Coğrafi olarak elverişli bir konuma sahip Uludağ Türkiye’de gelişmiş bir kayak merkezidir. Turizmde avantajlı bazı yönleri bulunmaktadır. Kış mevsiminde kasım ayından nisan ayına kadar Uludağ’da kayak yapılabilmekte olup bu bir yılın yarısını kaplar. Ayrıca turizmin diğer dallarında olduğu gibi mevsim önemli bir rol oynarken, deniz turizminde olduğu gibi planları bozucu yönde olumsuz veya umulmadık bir etki yaratmaz. Bu nedenle yılın yarısında kış sporlarına açık olduğundan dolayı turizm için elverişlidir.

Uludağ’ın turizmde başarı sağlanmasının en avantajlı yanı yılın altı ayı boyunca karlarla kaplı olmasıdır. Uludağ Kayak Merkezi, Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulmuş olup iki bölgeden oluşur. Bu bölgelerde birçok konaklama ve dinlenme tesisi bulunurken, kayak sporu ile uğraşanlara uygun olanaklar sağlar.

Kayak Merkezinde, birçok kayak disiplini ve kayak sporları için pistler yer almakta, kişiler bulunmak istedikleri aktivite ve seviyelerine göre uygun pistler seçebilmektedir. Kayak dışında snowboard, buz pateni, big foot gibi aktiviteler, kar motosikleti ile gezintiler, ayrıca bölgede helikopter kayak ve tur kayağı Uludağ Kayak Merkezinde yapılan faaliyetlerdir.

Ormanla örtülü Uludağ aynı zamanda birçok dere ve göllere sahiptir. Kış aylarında yapılan etkinlikler haricinde,  yaz aylarında da yapılan etkinlikler mevcuttur. Yaz aylarında kampçılık, piknik organizasyonları gibi faaliyetlerde bulunulurken, aynı zamanda trekking sporu yapılmaktadır.

Dağın çeşitli yerlerinde birçok sayıda oteller, moteller ve ayrıca kamp yerleri bulunmaktadır.   Merkezin Bursa ovasına yakın bölgelerinde kaplıca tesisleri ve sıcak suyu olan otelleri mevcut olup pek çok ziyaretçinin şifa bulmak için ziyaret ettiği yerlerdir.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar