X

Bursa’da Yaşamak İçin 10 Neden

1. Hem Dağa Hem Denize Gidebilirsiniz.

Bursa dağ eteğinde kurulmuş bir şehirdir, Teleferiğe atlayarak yarım saat içinde o güzel Bursa manzarasını izleyerek kendinizi Uludağ Milli Parkı‘nda bulabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında bile üşüme ihtimaliniz olabilir. Dağ sevmiyor musunuz o zaman yarım saat uzaklıkta bulunan Mudanya‘ya gidebilirsiniz.

 

2. Şehrin İçinde Her Zaman Nefes Alabileceğiniz Yeşil Alanlar Vardır

Büyük şehirlerin en büyük sıkıntılarından biri şehrin içinde nefes alacak yeşil alanların olmamasıdır. Bursa’nın bu bakımdan artısı; şehir merkezinde bir çok park ve yeşil alan bulundurması. Kültürpark, Botanik Park, Hayvanat Bahçesi gibi bir çok alternatif park ve yeşil alan mevcut.

 

3. Yalnız Kaldığınızda Size Arkadaşlık Eden Güvercinler Vardır

Bursa’da meydanlarda cami avlularında bir süre beklerseniz eğer şehrin güvercinleriyle arkadaş olabilirsiniz. Beslemeyi unutmayın.

 

4. Şehrin En Doğusundan En Batısına Metro Hattı ile Ulaşabilirsiniz

Kestel’den Uludağ Üniversitesi’ne hiç aktarma yapmadan Bursaray ile gitmek mümkün. Toplamda 40 km hatta sahip olan Bursaray kentin doğusu ile batısını birleştiriyor.

5. Hala Apartmanlar Dikilmemiş Köyleri Mevcut

Yüksek yüksek binalarda, çok daireli apartmanlarda, havuzlu rezidanslarda oturmaktan sıkılanlar için Bursa’da doğal yapısını bozmamış bir çok köy bulunmakta.

 

6. Osmanlı Başkenti Olmasından Kaynaklı Tarihi Değerleri

Günümüzde bir çok yapı ve eser tahrif edilmiş olsa da Bursa’da kendini koruyan ya da aslına uygun restorasyonlarla eski durumunu andıran bir çok tarihi yapılar mevcut. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Osmanlı’ya uzun bir süre başkentlik yapmış olması.

 

7. Yemekleri

Bursa’nın yemeği denilince alka ilk gelen iskender olsa da daha bir çok güzel yemeği Türk mutfağına katmıştır. Pideli köfte, inegöl köfte, cantık, tahinli pide, tahinli cevizli Bursa lokumu gibi en iyilerini Bursa’da yiyebileceğiniz seçeneklere sahiptir.

 

8. Bir Günde 4 Mevsimi Yaşayabileceğiniz Günleri

Dört mevsimi aynı gün içerisinde aynı şehirde yaşayabileceğiniz ender yerlerdendir Bursa. Hem konum olarak farklı bölgelerin arasında yer alması sebebiyle hem de Uludağ ve deniz kıyısına sahip olması sebebiyle gece kışı yaşarken gündüz yazı yaşayabilirsiniz.

 

9. İstanbul’a Vapurla 2 Saatte Gidebilme

Şüphesiz iş dğünyasının başkenti İstanbul ve bir çok iş sahibi insan İstanbul’a zaman zaman gitmek durumunda kalıyor. İdo ve Budo ile 75 dakikada İstanbul’a gidebilirsiniz. İstanbul’da yaşayan bir çok kişi 75 dakikada evinden işine gidemezken İdo ve Budo ile 75 dakikada Bursa’dan İstanbul’a gidebilirsiniz.

 

10. Kış Turizmi Uludağ

 

Kışın sıkıcılığında Uludağ’a kayak turuna çıkmak, o güzel karların üzerinde mangalda sucuk yapmak başka şehirde yaşayanların sahip olmadığı bir lükstür. Eğer Bursa’da yaşıyorsanız kışın da tatilinizi şehir dışına çıkmadan yapabilirsiniz.

 

Peki sizler Bursa’da hangi nedenle yaşamak isterdiniz? Ya da Bursa’da yaşayanlar en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar