X

Bursa’ya Yakın Doğa Güzellikleri

Bursa doğal güzellikleri bakımından kendine has ve çok zengin bir şehir. Zaman zaman Bursa dışına çıkıp biraz yol yapıp farklı yerleri görmek de istiyoruz. Bunun için Bursa’ya yakın yerlerdeki doğa güzelliklerini sizler için derledik.

Kapıdağ Yarımadası

Kapıdağ Yarımadası Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlıdır. Marmara denizine doğru oluşmuş bir yarımada olan Kapıdağ’da bir çok doğal zenginlik ve denize girebileceğiniz keyifli koylar bulunmaktadır. Bursa merkezden 2 saatlik uzaklığa sahip olan Kapıdağ Yarımadası’na Bandırma’ya doğru giderek ulaşabilirsiniz.

Maşukiye – Kartepe

Bursa merkezden yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta olan Maşukiye, yaz ve kış farklı güzelliklere sahip olan bir bölgedir. Alt taraflarında Sapanca gölüne komşu yukarılara çıktıkça ise Kartepe’ye doğru doğal güzellikleri ile sizi keyiflendirebilecek bir bölgedir. İçerisinde bir çok alabalık ve kahvaltı tesisi bulunmakta. Bölge suları zengin olduğu için doğal bir müze haline gelmiştir.

Sapanca

Sakarya’ya bağlı bir ilçe olan Sapanca, Sapanca gölü ve etrafındaki doğal güzellikleri ile civar şehirlerden ziyaret için uğrak bir nokta haline gelmiştir. Sapanca gölü kıyısında turlayabilir, Kırkpınar tarafını gezebilirsiniz. Sapanca’dan yükseğe doğru çıkıldıkça Maşukiye – Kartepe bölgesini de keşfetme imkanına sahip olabilirsiniz.

Avşa Adası

Bursa’dan feribot ile gidebileceğiniz bir yer olan Avşa adası Marmara Denizi’nde bulunan adalardan. Yaz için güzel alternatifler arasında olan Avşa Adası deniz tatili sevenler tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca adanın önemli özelliklerinden biri şarap üreticiliğidir. Kendi üzümlerinden yapılan şaraplar ün salmıştır.

Kerpe – Kefken

Aslen Kocaeli iline bağlı olan Kerpe-Kefken bölgesi Karadeniz’in Bursa’ya çok da uzak olmayan bir konumundadır. Doğal oluşmuş kayalar ve mağaracıklar bu bölgede keyifli deniz anılarına imkan vermektedir.

Erikli Şelaleleri

Yalove iline bağlı olan Erikli şelaleleri Bursa merkeze 1,5-2 saat uzaklıktadır. Çınarcık tarafından gittiğinizde Marmara Denizi’ni gördükten sonra bir miktar yukarı tırmanarak şelalelere ulaşabilirsiniz. Şelalelerde zaman zaman kamp yapılmakta ve özellikle haftasonları yoğun ziyaretçi ağırlamaktadır.

Kuş Gölü / Kuş Cenneti Milli Parkı

Kuş Cenneti Milli Parkı Balıkesir sınırları içinde bulunmaktadır. Milli park statüsünü 1959 yılında almıştır. Özellikle barındırdığı kuş çeşitliliği ile bir çok statüye sahip olan Milli Park Kuş Gölü’nün kuzeydoğu kısmında yer alır.

Sülüklü Göl

Sakarya ve Bolu illerinin sınırını belirleyen göl doğal olarak çok bozulmaması sebebiyle 4 mevsim farklı görüntüye sahiptir ve her mevsimde farklı keyfi vardır. Sit alanı olarak korunan bu bölgede yapılaşma yasaktır. Doğanın farklı renklerini bir arada görebileceğiniz nadide bölgelerdendir.

Nüzhetiye Şelalesi

Nüzhetiye Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı şirin bir köydür. Nüzhetiye’de köy içerisindeki yönlendirme tabelaları ile şelaleye ulaşabilirsiniz. Bir de yürüme yolu olacağını unutmayın. Ama bu güzellikler içerisinde zor gelmeyeceğine eminiz.

Poyrazlar Gölü

Sakarya merkeze çok yakın olan bu göle Adapazarı’ndan minibüsler ile bile gidilebiliyor. Çevresi orman içinde kalan bu göl milli park statüsünde olduğu için giriş ücretli.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar