X

Bursa’daki En Güzel 10 Piknik Alanı

Yaz aylarının gelmesiyle piknik yapmak; şehrin stresinden kaçıp doğaya dönmek ve kısa bir süre de olsa rahatlamak en güzel aktivitelerden. İster şehir merkezinde, isterseniz daha da şehirden çıkarak piknik yapabileceğiniz alanları sizin için derledik.

1- Kirazlıyayla

Kirazlıyayla, Uludağ yolunda milli park girişinin hemen yanındadır. Yaz aylarında Uludağ’ın serinliği ve geniş piknik alanları ile piknik yapmak isteyenler için seçeneklerin başında gelir. Şehir merkezine 25 km uzaklıkta olup Uludağ yolu üzerinde rahatça ulaşılabilir bir mevkidedir. Alan içerisinde büfe, çeşme ve WC gibi imkanlar bulunmaktadır.

2- Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı şehir merkezinde şehirden uzaklaşabileceğiniz yerlerdendir. Mevki olarak Odunluk Mahallesi’nin arkasında bulunur. İçerisinde geniş ormanlık alan, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunur. Çocuk oyun alanları ve sportif etkinlik alanları da bulunmaktadır.

3- Sarıalan

Sarıalan hem teleferik hem kara yolu ile ulaşılması yönünden oldukça tercih edilen bir bölgedir. Kamp alanları ve günü birlik piknik için Bursa’da güzel bir seçenektir. Bölge çok geniş bir alana yayılmıştır. Çeşmeler, tuvaletler ve cami mevcuttur. İçerisinde bir çok yürüyüş parkurları ve oyun alanları da bulunmaktadır.

4- Misi

Misi Bursa merkezde en kolay ulaşılabilecek piknik alanlarındandır. Direkt belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlanan Misi Köyü ayrıca doğal köy haliyle bir çok ziyaretçi çekmektedir. Dere kenarında piknik alanları, tuvalet ve çeşmeler bulunmaktadır.

5- Suuçtu Şelalesi

Suuçtu Şelalesi diğer piknik alanlarına göre ulaşımı nispeten zor olsa da büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine bağlı olup ilçe merkezine 17 km uzaklıkta yer almaktadır. Şelale çevresinde tesis bulunmadığı için ihtiyacınızı gitmeden karşılamanız gerekiyor.

6- Saitabat Şelalesi

Satiabat Şelalesi Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı olup metronun (Bursaray) uzatılmasından sonra ulaşımın daha da rahat sağlandığı yerlerdendir. Şelale çevresinde piknik alanları mevcut olup ayrıca tesislerden de faydalanabilirsiniz.

7- Soğanlı Botanik Park

Soğanlı Botanik Parkı Bursa terminalinden merkeze giden yol üzerinde bulunan Soğanlı’dadır. Ulaşım kolay olması sebebiyle tercih edilen piknik yerlerindendir.

8- Kocayayla

Kocayayla Türkiye’nin en büyük yaylalarından olma özelliğine sahip olmasının yanında Bursa’daki en güzel piknik alanlarındandır. Yaklaşık olarak 400bin metrekarelik orman alanına sahip olan Kocayayla Keles’in 4 km güneydoğusundadır.

9- Küreklidere Kent Ormanı

Kent Ormanı girişinde piknik alanları olan bölgenin yaklaşık olarak 2 km ilerisinde size görsel şölen yaşatacak bir şelale bulunmaktadır. Konum olarak Cumalıkızık köyünün doğusunda yer alır.

10- Dağyenice Gölü

Dağyenice Gölü piknik alanı şehir merkezinde Misi yolundan devam edilerek ulaşılan bir konumdadır. Alan içerisinde tuvaletler ve çeşmeler mevcuttur. Göl kenarında balık tutanları ve kamp yapanları da görebilirsiniz.

Sizin de tercih ettiğiniz farklı piknik alanları varsa yorum kısmından katkıda bulunabilirsiniz.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar