X

Misi – Nilüfer (Gümüştepe)

Bahar aylarında özellikle hafta sonları şehir stresinden kaçmak, kendimizi dinleyebilmek biraz huzur bulabilmek için bir yerler arıyoruz. Bu yazımızda Bursa için hem gidilmesi kolay hem de size rahatlatıcı bir atmosfere sahip Misi’yi tanıtacağız.

Bursa merkez ilçelerinden biri olan Nilüfer’e bağlı Misi Köyü yeni adıyla Gümüştepe Mahallesi 2000 yıllık bir tarihe sahiptir. Oldukça renkli mimariye sahip bu köy fotoğraf ile ilgilenen insanlar için de güzel bir durak. Misi Köyü bunun yanında hristiyanlar için kutsal olduğuna inanılır. Bu inanışa sahip olmasının sebebi M.Ö. 183 yıllarında Alex adlı bir keşiş etrafındaki insanlar ile birlikte buraya yerleştiğine ve İncil’in bir nüshasının da bu köyde gömülü olduğuna inanılmasıdır. Köyde Manastır kalıntılarının olduğu da iddia edilmektedir. Köyün orjinal adının da Mysia olduğu söylentiler arasında.

Misi 1989 yılında kentsel sit alanı ilan edilerek korumaya alınmıştır. Köy eski bir Rum köyü olsa da Osmanlı mimarisine sahip rengarenk evleri ve şirin yapıları ile ziyaretçileri kendine çeker.

Misi girişinde ayrıca kampçılar ve karavan turistleri için bir kamp alanı bulunmaktadır. Bu alanda kampınızı yapabilir yakınındaki dere ve tabiat güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Misi Köyü’nde Neler Yapılır?

  • Dere kenarında piknik yapabilirsiniz.
  • Derede gezinen ördek ve kazları besleyebilirsiniz.
  • Mevcut tesislerde kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Girişteki kamp alanında kamp kurabilirsiniz.
  • Dere içinde ayaklarınız suda yemeğinizi yiyebilirsiniz.
  • Renkli mimariye sahip şirin evleri izleyebilirsiniz.
  • Taş sokaklarını gezebilir eski tarihine tanıklık edebilirsiniz.

Misi Köyü Nerededir?

Misi Köyü Bursa merkeze 12 km uzaklıkta, Nilüfer ilçesine bağlıdır.

Misi Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Bursa merkezden gelirken Nilüfer’den Orhaneli yoluna girdikten sonra ilk rampayı geçerek Gümüştepe tabelasından içeri girdiğinizde Misi Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca Bursa’dan toplu taşıma ile Misi’ye ulaşmak mümkündür. 2-B numaralı hatta sahip otobüs ile Misi’ye ulaşabilirsiniz. 2-B hattı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar