X

Bursa’da Kamp Kurulacak Yerler

1-Sarıalan

Sarıalan, ulaşımı teleferik ile sağlanan Bursa’da en kolay ulaşılabilen kamp alanlarındandır. Yazın kısa süreli kampçıların yanında 3 aya kadar çadırda kalıp kamp hayatı yaşayanlar da bulunmaktadır. Kolay ulaşılabilen bir yer olduğu için fazla kalabalık ve kötü kullanılabiliyor. Günübirlik piknikçiler özellikle hafta sonları çok fazla ve doğayı korumada bilinçsiz davranabiliyor, çöpleri etrafa gelişi güzel atabiliyor.

Sarıalan’a nasıl ulaşabilirim?

2-Çobankaya

Çobankaya Kamp alanı Sarıalan’a 8km uzaklıkta bulunmaktadır. Yürüyerek orman içi patika ile 2-3 km mesafededir. Sarıalan’a göre daha temizdir. Bunun sebebi hem daha soğuk olması hem de ulaşım daha zor olması. 1 adet büfe ve 150 çadıra kadar kamp yerleri mevcuttur. Oteller bölgesi ve Bakacak‘a yakındır.

Çobankaya’ya Nasıl Gidilir?

3-Suuçtu Şelalesi

Suuçtu Şelalesi Bursa’nın Kemalpaşa ilçesindedir, ilçe merkezine 17 km uzaklığa sahiptir. 38 metre yüksekliğe sahip bu şelale ve etrafı size adeta doğal bir şölen yaşatacak. Şelale çevresinde bir tesis bulunmuyor. Gidiş yolu üzerinde bazı yerler mevcut, ihtiyacınızı gitmeden temin etmelisiniz.

4-Dağyenice

Dağyenice Gölü Bursa merkez ilçelerinden biri olan Nilüfer’e bağlı Dağyenice Köyünde. Hem şehir merkezinde hem mükemmel manzarası olması ile doğa severler için güzel bir lokasyon. Misi köyü ile komşu Dağyenice köyüne geldikten sonra göl kısmına girerken giriş ücreti alınıyor. Şehirden uzaklaşmadan doğaya kampınızı kurmak için güzel bir seçenek.

5-Saitabat

Saitabat Kestel’e bağlı şelalesi ile ün salmış bir Bursa köyü. Şelalenin yanında tamamen köy kadınları tarafından oluşturulmuş bir tesis bulunmakta. Saitbat Köyü Kadınları Derneği bu tesiste tamamen organik kahvaltısı ile ün salmıştır. Piknik alanları da bulunan lokasyonda biraz yürüyüş ile sakin ve mükemmel kamp yerleri bulabilirsiniz.

6-Kocayayla

Kocayayla Keles’in 4 km güneydoğusunda bulunur. Bursa’nın en güzel mesire yerlerinden biridir. Yaklaşık 400.000 m2’lik açık çayır ve mer’a alanına sahip olan Kocayayla, Türkiye’nin en büyük yaylalarından biridir.

7-İznik

İznik Bursa’nın tarihi ve doğa müzelerinden biri diyebiliriz. İznik Gölü çevresinde doğa harikası yerlere kampınızı kurabilir, İznik merkezde tarihi yerleri gezebilirsiniz.

8-Alaçam

Uludağ’ın güney yamacında bulunan Alaçam, çoğu dağcı için Uludağ göller bölgesi rotasının başlangıç noktasıdır. Bir patika ile 400 metre yürüyerek Alaçam Şelalesine ulaşabilirsiniz. Bahar aylarında Uludağ’da kar sularının erimesiyle coşan Alaçam şelalesi yaklaşık 10 metre yüksekten düşer.

9-Sadağı Kanyonu

Sadağı Kanyonu Bursa’nın dağ ilçelerinden olan Orhaneli’nin 6 km güneybatısında yer alır. İznik Sansarak Kanyonu’ndan sonra Bursa’nın ikinci büyük kanyonudur.

10-Narlıdere

 

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar