X

Kadıyayla – Uludağ

Teleferiğin birinci istasyonu olan yayladır, kamp ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Trekking yapanların geçiş yolu haline gelmiştir. 1200m yükseklikte bir yayladır burası. Karayolu yoktur. Ya tırmanarak ya da teleferikle ulaşabilirsiniz. Yazları piknik yapan aileler ya da ayyaşlar dışında bir de otlayan inekler vardır. Buranın sakinleri bir de ahşap bir otel. Bu otel uzun süre boş kalmıştır. Daha sonra ise yenilenip otel olarak açılmıştır. Bangır bangır müzik yayını yapan bir oteldi ama ne kadar işlediği tartışma konusu

Bu yaylada ata binme gibi bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Teleferik istasyonundan inişte sizi bir at ve sahibi karşılıyor. Atla tur tabelasını gördüğünüz yerde parayı bastırıyorsunuz sahibinin eşliğinde at üzerinde biraz turluyorsunuz.

Çiçek, kuşburnu falan gibi şeyler de toplayabilirsiniz. Top da oynayabilirsiniz. Yalnız dikkat edin de hayvan pisliklerinin üzerine düşmeyin)

Fazla usta olmayan trekkingciler için en ideal parkurlar ya burdan başlar ya da burda biter. Erikli yaylasına, sarıalana, elmaçukuruna giden patikalar vardır gayet güzel bir yürüyüş olabilir. Erikli yaylasından devam ederseniz patika Zeyniler köyüne iner. Kadıyayla’da otlayan ineklerin bu köyün inekleri olduğu söyleniyor bilmiyorum artık ne kadar doğru. İnekler sabahleyin kendiliğinden buraya gelir akşamları da dönerlermiş.(İnek psikolojisi heralde) Doğru olabilir hiç çoban görmedim çünkü.

Kadıyayla, Teleferiğin birinci istasyonudur. Bir otel ve kamp alanı bulunan,genelde dağcı ve izcilerin kamp alanı olarak kullandıkları Kadıyayla’ dan su kaynakları yönünden oldukça zengin olan Ab-ı Hayat mevkiine doğru belirgin bir patika vardır. Yine buradan Tonoz yayla’ dan geçilerek, dik tekir ve yan tekir olarak adlandırılan iki patikadan yürüyerek Sarıalan’ a çıkılabilir. Buradan kabin değiştirilerek 2.480 metrelik ikinci bir hatla 1.650 metrelik Sarıalan’ a ulaşılır.

AB-I HAYAT TREKKİNG PARKURU
Yürüyüş Kadıyayla’dan başıyor.

1.gün
Ab-hayat kamp
Tahmini mesafe:1km
Tahmini süre:20 dak.
Zorlukderecesi:1

2.gün
Telefirik hikking
Tahmini mesafe:10 km
Tahmini süre:2 saat
Zorluk derecesi:1

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar