X
    Kategoriler: Uludağ

Uludağ’da Dört Mevsim

Uludağ, Marmara Denizinin güneydoğusunda yer alan 2543 m yüksekliğinde en yüksek dağdır. Eski çağda Olympos, ardından Keşiş Dağı isimlerinden sonra Uludağ adını almıştır. Uludağ Türkiye’de gelişmiş bir kayak merkezidir. Kış mevsiminde kasım ayından nisan ayına kadar Uludağ’da kayak yapılabilmektedir. Turizmin diğer dallarında olduğu gibi mevsim önemli bir rol oynarken, mevsim deniz turizminde olduğu gibi olumsuz veya beklenmedik bir etki yaratmaz. Bu nedenle yılın yarısında kış sporları ve turizm için elverişlidir.

Bölgenin en yüksek deposu Uludağ Tepesi’dir. Bunun yanında Zirvetepe, Çobankaya ve Bakacak Tepe yükseltileri bulunmaktadır. Teleferik ise Kadıyayla ve Kadıyayla-Sarılan mesafeleri arasında gidip gelir.

Uludağ yılın altı ayı boyunca karlarla kaplı olması özelliği ile kış sporlarına ve turizme elverişlidir. Uludağ Kayak Merkezi, Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulmuş olup iki bölgeden oluşur. Bu bölgelerde birçok konaklama ve dinlenme tesisi bulunur.

Kayak Merkezinde, birçok kayak disiplini ve kayak sporları için pistler yer almaktadır. Uludağ Kayak Merkezinde kayak dışında snowboard, buz pateni, big foot gibi aktiviteler, kar motosikleti ile gezintiler, ayrıca bölgede helikopter kayak ve tur kayağı yapılmaktadır.

Yaz mevsiminde ise Bursa ve çevresi önemli bir rekreasyon alanıdır. Ormanla örtülü Uludağ aynı zamanda birçok dere ve göllere sahiptir. Uludağ Kayak Merkezi ise kış aylarında yapılan etkinlikler haricinde,  yaz aylarında da yapılan aktiviteler ile aslında dört mevsim tercih edilen bir yer haline gelmiştir. Yaz aylarında kampçılık, piknik organizasyonları gibi faaliyetlerde bulunulurken, aynı zamanda trekking sporu yapılmaktadır. Doğada gezerken özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında büyük bir kelebek türü olan Apollo Kelebeği mutlaka görülmesi gerekenlerdir. Uludağ’da orman alanları geniş bir yer kapsamakta olup geniş bir oksijen merkezidir.

Dağın çeşitli yerlerinde birçok sayıda oteller, moteller ve ayrıca kamp yerleri bulunmaktadır.   Merkezin Bursa ovasına yakın bölgelerinde sıcak su kaynakları ile kaplıcalar bulunmakta olup buraya kaplıcalar semti denilmektedir. Bu bölümde kaplıca tesisleri ve sıcak suyu olan otelleri mevcut olup pek çok ziyaretçinin şifa bulmak için ziyaret ettiği yerlerdir.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar