X

Uludağ’da Bir Haftasonu

Türkiye’nin en güzel kış tatili yapılacağı yerlerden biri Uludağ’dır. Marmara Bölgesi’nde yer alan ve Bursa iline bağlı olan Uludağ, aynı zamanda Türkiye’nin en iyi kayak merkezidir. Kış aylarında tatil geçirmek için ideal bir yer olan Uludağ, özellikle hafta sonu tatil planı yapanlar için uygun bir seçenektedir. Çünkü Uludağ büyük şehirlere yakınlığından dolayı avantajlı bir konuma sahiptir. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin yakınlığı ile hafta sonu gruplar halinde Uludağ’a gitme planı yapanlar çok fazladır. Ayrıca Uludağ’daki tesislerin aranılan bir özellik olan rahatlık ve konforu bulabilmek mümkündür.

Uludağ’da dağ manzaralı odalarda bir hafta sonu geçirmek ve tüm hafta sonu boyunca yüksek bir oksijen ortamında bulunmak, dinlenmiş bir şekilde eve dönüşümüzü sağlıyor. Tabii daha uzak illerden gelecek olanlar için minimum dört gün tatil yerinde olacaktır. Ayrıca yakın illerden otobüsle gelinebilir ama uzak illerden uçak ile gelmek zaman açısından avantaj sağlayacaktır. Uludağ’a düzenlenen tur kapsamındaki geziler de özellikle ilk kez gelenler için uygun olabilir. Tur programı fiyatları, içeriğindeki etkinliğin süresine ve etkinliğin niteliğine değişkenlik gösterir.

Uludağ’da muhteşem bir beyazlıktaki dağ manzarası eşliğinde yemek yemenin veya bir şeyler içmenin iç huzurunun yanı sıra eğlenceli ve hareketli bir şeyler yapmak ve bu sayede spor yapmak isteyenler için en güzel aktivite kayak yapmak olacaktır. Kayak yapmayı bilmeyenler için öncelikle kayak malzemeleri kiralandıktan sonra bir eğitmenden ders almaları gerekir. Alkoçlar, Aağaoğlu, Beceren, Belvü, Cennetkaya, Fahri ve Gondola gibi pistler kayak yapmak için kullanılabilir. Uludağ kayak pistlerinde ayrıca alpin, snowboard, cross country gibi değişik dallar da denenebilir.

Uludağ’da gezilecek, görülecek yerler arasında Milli Park,  Sirk Gölleri, Çobankaya, Bakacak ve Cennetkaya Tepesi,  Kirazlıyayla, Sarıalan Yaylası, Softaboğan Şelalesinin göletleri ve Saitabat Şelalesi sayılabilir. Bursa içinde ise Ulu Camii, Yeşil Türbe, Kozan Han, Ayvaini Mağarası, Botanik Park ve Sultan Türbesi görülmesi gereken yerlerdendir. Uludağ’da gezilecek ve görülecek pek çok yer olduğu için, kalınacak günlere göre bölümlenmiş uygun ve planlı bir program yapılmalıdır.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar