X

Uludağ’da Bir Gün

Marmara Bölgesi’nin önemli illerinden biri olan Bursa’da bulunan Uludağ, Türkiye’nin en gözde kayak merkezidir. Uludağ kış aylarında tatil yapmak için ideal bir yer. Sömestr tatillerinde, hafta sonlarında, hatta günübirlik programlarda bir tatil planı uygulanabilecek olan ve mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Uludağ’ın büyük şehirlere yakınlığı oldukça avantajlı bir durumdur. Ayrıca tesislerinin modernliği ve rahatlığı ile tercih edilmektedir. Uludağ’da dağ manzaralı odalarda konaklamanın yanı sıra kayak yapma fırsatı bulunuyor.

Uludağ’a günübirlik gelenler için yapılabilecek aktiviteler çok fazla olduğu için uygun olan bir program yapmak gerekir. Eğer Uludağ’a sabah saatlerinde gelindiyse bölgedeki tesislerin hemen hepsi geleneksel ve tarzda açık büfe kahvaltılarıyla karşımıza çıkıyor. Muhteşem bir beyazlık ortamında kahvaltı yapma ile güne güzel bir şekilde başlanıyor.

Kahvaltı sonrası kayak pistlerine gidilip kalınlığı üç metreye ulaşan karlarda günün bir bölümünde farklı kış sporları denenebilir. Öncesinde kayak malzemeleri kiralanmalıdır. Bu konuda ilk gün eğitmenlerden temel bir ders alarak pistte güvenli bir şekilde ilerlenebilir. Uludağ kayak pistlerinde alpin, snowboard, cross country gibi dallar da denenebilir.

Kayaktan sonra yemek olarak sevenler için sucuk ekmek tercih edilebilir. Uludağ’a gidip de mangal başında konuşlanıp sucuk ekmek yemeyen olmamıştır. Aynı zamanda oraya kadar gitmişken Bursa’ya özgü yemek olan İskender kebap ve İnegöl köfte tadılması gereken diğer yemeklerdir. Ayrıca Bursa’nın meşhur Kemalpaşa tatlısı ve kestane şekerini de unutmamalı. Yemek sonrası gene dağ manzarası eşliğinde kahve içilebilir.

Uludağ’da kayak haricinde gezilecek, görülecek yerler de çok fazladır. O yüzden aslında gidilecek yerler bir güne sığmayacağından uygun bir program yapılmalıdır. Gezi programına ilk olarak Milli Park’tan başlanabilir. Sirk Gölleri, Çobankaya, Bakacak ve Cennetkaya Tepesi,  Kirazlıyayla, Sarıalan Yaylası, Softaboğan Şelalesinin göletleri ve Saitabat Şelalesi gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Eğer Bursa içinde gezilecekse Ulu Camii, Yeşil Türbe, Kozan Han, Ayvaini Mağarası, Botanik Park ve Sultan Türbesi görülebilir.

Uludağ’da gece ise ayrı bir güzellikte karşımıza çıkıyor. Kalınan otellerdeki barbekü partileri, konserler ya da after-ski eğlencelerinin yanı sıra ışıklandıran pistlerin harikulade görüntüsü büyülüyor.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar