X

Bursa’dan Yapılmadan Dönülmemesi Gereken 10 Şey

Bursa’ya gidip şehrin havasını yaşamak, karnınızı doyurmak, tarihi yerleri gezmek istiyorsanız sizler için yapmadan dönmemeniz gereken 10 madde hazırladık. Yazımızı okumadan Bursa gezisine başlamamanızı şiddetle tavsiye ederiz. İşte Bursa’da gezilecek yerler ve doğa harikaları…

1.Bursa’ya gelip de İskender yemeden dönmek olmaz

Bursa merkez gezilecek yerler dediğimizde aklımıza sadece tarihi ve doğal güzellikler değil Bursa’nın İskender’i de gelir. Hepimizin bildiği İskender Kebabı Bursa ili ile meşhurdur. Gerçek bir İskender kebabı kıymadan değil etten yapılır. Ayrıca altına döşenen pideler, üzerindeki sos ve halis tereyağı da İskender’in lezzetini ayıran unsurlardandır. İyi bir İskender yemek için Bursa merkezde bulunan Mavi Dükkânı deneyebilirsiniz. Kapısında uzun kuyruklar oluşsa da kesinlikle bu sırayı beklemeye değer.

2. Arap Şükrü’de Akşam Yemeği Yemek

Altıparmak caddesinin hemen arkasında bulunan Bursa’nın çiçek sokağı olarak bilinir ve şehrin en gözde eğlence mekanlarından birisidir. Bursa ‘da bir akşam geçirecekseniz ve fasıl dinlemeyi seviyorsanız mutlaka bir akşam yemeğinizi oradaki mekanların birinde yiyin.

3. Ulucamii’yi Ziyaret Edin

Sultan 1. Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılmış olan cami şehrin merkezinde yer almaktadır. Tarihi dokusu ve iç cemaat genişliği en büyük olan camii olarak önemlidir.

4. Uludağ’da kayak yapın

Bursa gezi rehberi içerisinde olmazsa olmazı Uludağ… 2543 metre yüksekliği ile Uludağ Türkiye’nin en büyük kış spor merkezlerinden bir tanesidir. Ayrıca kent merkezinden teleferik aracılığı ile Uludağ’a gidip kayak yapmasanız bile sadece dağ havası alıp, sucuk-ekmek yiyip geri dönebilirsiniz.

5. Kültürpark’ta Yürüyüş Yapın

1955 yılında açılmış olan park içinde bulunan sandalla gezme imkanı bulunan göleti, restoran, çay bahçesi ve bir Arkeoloji Binası ve açık hava tiyatrosu ile yılın her zamanı çeşitli etkinlikleri de bünyesinde misafir etmektedir.

6. Koza Han’dan Alışveriş Yapın

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip’in Bursa’yı ziyaret ettikleri zaman görmek istedikleri yerlerden biri olan Koza Han gerçekten tarihte İpek yolu üzerinden gelmekte olan kervanların bir konaklama yeri olması sebebiyle önemlidir. Avlusunda oturup çay kahve içebileceğiniz gibi Bursa’nın meşhur ipek şal ve fularlarından da burada bulabilirsiniz.

7. Hamam Sefası Yapmadan Olmaz

Doğal mineralli kaynak suları ile meşhur olan Yeşil Bursa’ya gelmişken tarihi 500-600 yıl öncesine dayanan hamamlardan birine gidip oranın atmosferini yaşamamak olmaz.

8. Yeşil Cami ve Yeşil Türbe

1424 yılında yapılmış olan eser çini kaplamaları ile ünlü. Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan türbe ise şehrin her yerinden görülebiliyor.

9. Tirilye Evlerini Gezin

Aslında Bursa merkezde değil Mudanya’ya bağlı olan Tirilye ahşap ve kerpiç evleriyle ünlüdür. Genellikle Bizans ve Rum mimarisini yansıtan sokaklarda gezebilir hediyelik eşya dükkanlarını ziyaret edebilirsiniz.

10. İznik Gölü‘nü Gezin

Türkiye’nin 5. Büyük gölü olma özelliğini taşıyan İznik Gölü’nün suyu tatlıdır. Çevresindeki piknik alanları ile de hafta sonunda size farklı bir tatil imkânı sunabilir.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar