X

Mudanya

Mudanya Bursa’nın kuzeybatısında 25 km kadar uzaklıkta Marmara Denizi kıyısındadır. Batıda Karacabey, güneyde Osmangazi ve Nilüfer, doğuda Gemlik ile komşudur; kuzeyinde Gemlik Körfezi yer alır.346 km2’lik bir alan kaplar. Temiz havası ve güzel doğal ortamı ile yazları turizmin yoğun yaşandığı yörelerden olduğu kadar kışın da hayat devam etmektedir.

Mudanya’ya nasıl gidilir?

İstanbul’dan deniz otobüsü ile 75 dakikada Mudanya’ya gelinebilmektedir. İDO ve BUDO ile deniz otobüsü kullanılabilir. İDO Güzelyalı’ya BUDO ise Mudanya Merkez’e gelmektedir. Bu uygulama hem Bursa İstanbul arasını kısaltmış hem de Mudanya’nın tatil yöreleri arasındaki cazibesini arttırmıştır. Bursa şehir merkezinden Mudanya’ya gelmek için önce metro (ya da asıl adıyla hafif raylı sistem) ya binerek Emek durağına gidilmelidir. Küçük Sanayi metrosuna binmemeye dikkat ediniz. Organize Sanayi metrosuna bindikten sonra Emek durağında Mudanya otobüsleri bulunmaktadır. Oradan Mudanya otobüslerine binerek Mudanya’ya ulaşabilirsiniz.

Mudanya’da Osmanlı evlerinin güzel örneklerini görebilirsiniz… Myrlea adlı Mudanya’nın güneyinde 1 km uzaklıkta olan antik kenti gezmelisiniz. Britanyalılara aittir… 780 797 yıllar arasında 4. Konstantinos tarafından yapılan Kumyaka Kilisesi de görülmeye değerdir.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar