X

Uludağ 7 Göller Bölgesi

2543 metre yükseklikteki Uludağ’ın zirve altında kalan bölgesinde bir kısmı yazın kuruyan 7 adet buzul (sirk) gölü bulunur. En önemlileri Kara göl, Kilimli göl, Aynalı göl, Buzlu göl ve yazın kuruyan Heybeli göldür. Volfram madeninin güneydoğusunda bulunan Çayır dere maden atıkları ile yok olmuş bir durumdadır. Koğuk dere ise çiçekler arasında son derece güzeldir.

Kara göl; hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, dipsiz göl adıyla da bilinen bu göle Kilimli göl’ den Alaçam istikametine giden patika ile 10 dakikada ulaşılır. Zirve tepenin altında kalan 2270 metre yükseklikteki Kara göl adına yakışır bir şekilde ürpertici görünüm vermektedir. Fazla güneş görmemesi ve içme suyu bulunmaması nedeniyle kamp için tercih edilmez.
(Kaynak: Ertugrul Demirtas, Rehber)

Uludağ Göller Bölgesi’ne nasıl gidilir?

Buraya gitmek içi öncelikle Uludağ Milli Parkı’na giriş yaptıktan sonra oteller bölgesine gidilmeli, oradan Çobankaya ve Bakacak’a doğru giden yoldan maden ocaklarının olduğu mevkiiye doğru gidilmeli, buradan sonra aracınız eğer arazi aracıysa doğuya doğru devam ederek göllere ulaşabilirsiniz… Diğer türlü yürüyerek de ulaşabilirsiniz..

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar