X

Uludağ Milli Parkı

Uludağ Bursa’da bulunan Türkiye’nin yüksek dağlarından birisidir. Kış tatili kış sporları denildiğinde şüphesiz halkın büyük çoğunluğunun aklına gelen ilk yerdir. Kış mevsiminde Uludağ tabiî ki herkesin hayranlığını kazanmıştır. Bunun dışında kış kadar populer olmasa da yazın da büyük bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Özellikle Sarıalan ve Çobankaya yazın kamp yapan tatilcilerle dolmaktadır. Uludağ yolunun üzerinde ki köyler de hakeza yazın dolu olmaktadır. Bu köylerde kışın genelde kimse kalmamaktadır ağır hava şartları nedeniyle.

Ulaşım Setbaşı ve Çekirge istikametinden olarak iki yoldan sağlanır. Yiğitali sapağından önce bu iki yol da birleşir. Kışın çıkacaksanız eğer yanınızda mutlaka zincir bulundurmalısınız, her ne kadar yollar temizleniyor olsa da Uludağ da havanın ne zaman yağacağı ne zaman kar fırtınası çıkacağı hiç belli olmaz.

Uludağ’ın kış sporlarının olduğu merkez Oteller bölgesidir Milli Park’a girdikten sonra Sarıalan sapağına 3 km uzaklıktadır. İlk defa kaymayı düşünüyorsanız kayak pistlerinin çevresinde kayak takımı kiralayabilirsiniz.

Bunun dışında eğer planınız yaz ile ilgiliyse Uludağ üzerindeki dağ köylerinden birine gidip pikniğinizi yapıp eğlenebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz piknik alanı olan yerler; Hüseyinalan, Kirazlıyayla, Sarıalan, Çobankaya, Kirazlı. Buralarda piknik alanlarında doğanın tadına son haddinde varabilir, temiz hava ile oksijeni doruklarında hissedebilirsiniz. Uludağ Milli Park’a girişin ücretli olduğunu hatırlatmak isterim, Sarıalan, Kirazlıyayla, Çobankaya, Oteller, Bakacak Milli Parka alanı içerisinde bulunmaktadır.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar