X

Uludağ’da Keşfedilecek Yerler

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Uludağ, Türkiye’nin en büyük kayak merkezidir. Natural bir mirası olan ve muhteşem bir manzaraya sahip Uludağ’da gezilecek ve görülecek yerler oldukça fazladır. Günübirlik ya da hafta sonu planlanabilen tatil ile Uludağ Fazlasıyla tercih ediliyor. Aynı zamanda bir takım turlar eşliğinde de tatil programı yapılabiliyor. Kış aylarında kayak, snowboard, albin, cross country gibi sporlara yönelirken ve ayrıca kar motosikleti ile karların içinde gezinirken,  Uludağ’da yaz zamanı trekking, kamp gibi aktiviteler yapılabiliyor.

Uludağ’da keşfedilecek yerlerden bazıları hakkında bilgi verilecek olursa, gezi programının en başında telesiyejle çıkılabilen Kuşakkaya olmalıdır. Kuşakkaya manzarası ile etkisi altında kalabileceğimiz bir yerdir. Aynı şekilde Faintepe’de manzarası yönünden etkileyecek bir görüntüdedir. Bir diğer görülmesi gereken yer ise hem karayolu, hem teleferik, hem de telesiyej ile ulaşımı mümkün olan Uludağ Milli Park’tır. Toplam 12.762 hektarlık alana kurulmuş olan park 1961 yılında Milli Park Statüsünde değerlendirilmiştir. Daha o yıllardan itibaren çevresine oteller, tesisler ve kamu alanları kurulmuştur. Özellikle kış aylarında görülmesi gereken Milli Park, oksijeni yüksek bir temiz havaya sahiptir. Ayrıca Milli Park içinde çok ender bulunan çeşitli bitkiler yetişmektedir.

Bir diğer gezilecek yer ise Softaboğan Şelalesidir. Bu şelale Bursa Ovası’nın tüm güzelliği ile içinde küçük göletler ve yemyeşil alanlar barındırıyor. Diğer bir şelale olan Saitabat Şelalesi ise doğal güzelliğinin yanı sıra aynı zamanda kamp, yüzme, yürüyüş gibi doğa sporları severlere hitap ediyor. Ayrıca piknik alanları ve restoranlar da bulunan bölge, Bursa’ya 20 km uzaklıktadır. Çeşitli büyüklükte Sirk Gölleri ise 7 adet gölden oluşuyor. Bunlar Kara Göl, Kilimli Göl, Aynalı Göl, Heybeli Göl, Koğuk Dere ve Çayır Dere. Kirazlı Yayla içinde bulunan dinlenme tesisleri de yeşil alanları ve bol oksijeni ile doğaseverleri etkileyen yerlerden bir tanesidir. Piknik yapmak için çok ideal bir yer olan Sarıalan, çam ağaçları ile kaplı Çobankaya, kayalık yapısı ile panoromik bir manzaraya sahip Bakacak Tepesi gidilip görülecek yerlerden bazılarıdır.

bursa
bursa:
Alakalı Yazılar